kannauj hospital

the phenomena of light as a harbinger of sterility, hope, life and therefore happiness is explored to the fullest extent possible in this speciality hospital that largely deals with serious and critical ailments.

a series of shaded courtyards for the collective and the maximisation of fenestration for light into individual rooms that usher in the good solar radiation exemplify the recuperative properties of light. this is augmented by green and landscaped spaces that offer views so the and even perhaps distract momentarily from the pain and suffering. two courtyards in an invitational gesture are placed in the front while the entire of the rear is opened to the greens. the shape in plan also allows for including the outside into the wings of the hospital. maximum surface of the building gets manifested as windows to absorb the views.

apart from this, the efficiency of the services of a hospital is a measure of its architectural calibre and so top priority is given to the visibility and ordered accessibility of facilities keeping the circulation loop the shortest possible and the division of bays into non-sterile/partially and fully sterile/dirty.

the hospital attempts to create a ‘new and fresh’ image of medical care environments; one that creates an ambience which mitigates pain and anxiety and then waits for miracles to happen.

kannauj hospital

the phenomena of light as a harbinger of sterility, hope, life and therefore happiness is explored to the fullest extent possible in this speciality hospital that largely deals with serious and critical ailments.

a series of shaded courtyards for the collective and the maximisation of fenestration for light into individual rooms that usher in the good solar radiation exemplify the recuperative properties of light. this is augmented by green and landscaped spaces that offer views so the and even perhaps distract momentarily from the pain and suffering. two courtyards in an invitational gesture are placed in the front while the entire of the rear is opened to the greens. the shape in plan also allows for including the outside into the wings of the hospital. maximum surface of the building gets manifested as windows to absorb the views.

apart from this, the efficiency of the services of a hospital is a measure of its architectural calibre and so top priority is given to the visibility and ordered accessibility of facilities keeping the circulation loop the shortest possible and the division of bays into non-sterile/partially and fully sterile/dirty.

the hospital attempts to create a ‘new and fresh’ image of medical care environments; one that creates an ambience which mitigates pain and anxiety and then waits for miracles to happen.

kannauj hospital

the phenomena of light as a harbinger of sterility, hope, life and therefore happiness is explored to the fullest extent possible in this speciality hospital that largely deals with serious and critical ailments.

a series of shaded courtyards for the collective and the maximisation of fenestration for light into individual rooms that usher in the good solar radiation exemplify the recuperative properties of light. this is augmented by green and landscaped spaces that offer views so the and even perhaps distract momentarily from the pain and suffering. two courtyards in an invitational gesture are placed in the front while the entire of the rear is opened to the greens. the shape in plan also allows for including the outside into the wings of the hospital. maximum surface of the building gets manifested as windows to absorb the views.

apart from this, the efficiency of the services of a hospital is a measure of its architectural calibre and so top priority is given to the visibility and ordered accessibility of facilities keeping the circulation loop the shortest possible and the division of bays into non-sterile/partially and fully sterile/dirty.

the hospital attempts to create a ‘new and fresh’ image of medical care environments; one that creates an ambience which mitigates pain and anxiety and then waits for miracles to happen.

kannauj hospital

the phenomena of light as a harbinger of sterility, hope, life and therefore happiness is explored to the fullest extent possible in this speciality hospital that largely deals with serious and critical ailments.

a series of shaded courtyards for the collective and the maximisation of fenestration for light into individual rooms that usher in the good solar radiation exemplify the recuperative properties of light. this is augmented by green and landscaped spaces that offer views so the and even perhaps distract momentarily from the pain and suffering. two courtyards in an invitational gesture are placed in the front while the entire of the rear is opened to the greens. the shape in plan also allows for including the outside into the wings of the hospital. maximum surface of the building gets manifested as windows to absorb the views.

apart from this, the efficiency of the services of a hospital is a measure of its architectural calibre and so top priority is given to the visibility and ordered accessibility of facilities keeping the circulation loop the shortest possible and the division of bays into non-sterile/partially and fully sterile/dirty.

the hospital attempts to create a ‘new and fresh’ image of medical care environments; one that creates an ambience which mitigates pain and anxiety and then waits for miracles to happen.

kannauj hospital

the phenomena of light as a harbinger of sterility, hope, life and therefore happiness is explored to the fullest extent possible in this speciality hospital that largely deals with serious and critical ailments.

a series of shaded courtyards for the collective and the maximisation of fenestration for light into individual rooms that usher in the good solar radiation exemplify the recuperative properties of light. this is augmented by green and landscaped spaces that offer views so the and even perhaps distract momentarily from the pain and suffering. two courtyards in an invitational gesture are placed in the front while the entire of the rear is opened to the greens. the shape in plan also allows for including the outside into the wings of the hospital. maximum surface of the building gets manifested as windows to absorb the views.

apart from this, the efficiency of the services of a hospital is a measure of its architectural calibre and so top priority is given to the visibility and ordered accessibility of facilities keeping the circulation loop the shortest possible and the division of bays into non-sterile/partially and fully sterile/dirty.

the hospital attempts to create a ‘new and fresh’ image of medical care environments; one that creates an ambience which mitigates pain and anxiety and then waits for miracles to happen.