mood house

Achieving the quality of spaciousness and enabling what can be termed as ‘mad sizes’ that express opulence, in a somewhat compact acreage forms the core concept of the Katyal residence. The design manages to hold ground in being a contemporary house with bold, minimal and clean lines even while delivering the client’s mandate of announcing the house as flamboyantly as its lifestyle.

The larger than life volumes that are the tours de force of the house, get introduced at the theatrical entrance, with the grand sweeping driveway followed by a monumental pivoted door surrounded by equally large panels of glass. The lower ground level is the main lounge-spatially and emotionally integrated with the stacked living spaces on the floors above. The staircase between these is replaced by a ‘friendly, accessible to all’ element-an ‘invitational’ ramp. That light is always indirect and endowed with a natural tonality throughout the house is very perceivable. It is the unusual and flexible facade with a set of massive coloured fins that rotate a full 180 degrees, showing either the grey and quiet-privacy conscious mood or the red and attention drawing one. This duality and adaptability of the facade has given the house and the owners, a unique identity in the neighbourhood. The house is aptly named ‘mood house’.

mood house

Achieving the quality of spaciousness and enabling what can be termed as ‘mad sizes’ that express opulence, in a somewhat compact acreage forms the core concept of the Katyal residence. The design manages to hold ground in being a contemporary house with bold, minimal and clean lines even while delivering the client’s mandate of announcing the house as flamboyantly as its lifestyle.

The larger than life volumes that are the tours de force of the house, get introduced at the theatrical entrance, with the grand sweeping driveway followed by a monumental pivoted door surrounded by equally large panels of glass. The lower ground level is the main lounge-spatially and emotionally integrated with the stacked living spaces on the floors above. The staircase between these is replaced by a ‘friendly, accessible to all’ element-an ‘invitational’ ramp. That light is always indirect and endowed with a natural tonality throughout the house is very perceivable. It is the unusual and flexible facade with a set of massive coloured fins that rotate a full 180 degrees, showing either the grey and quiet-privacy conscious mood or the red and attention drawing one. This duality and adaptability of the facade has given the house and the owners, a unique identity in the neighbourhood. The house is aptly named ‘mood house’.

mood house

Achieving the quality of spaciousness and enabling what can be termed as ‘mad sizes’ that express opulence, in a somewhat compact acreage forms the core concept of the Katyal residence. The design manages to hold ground in being a contemporary house with bold, minimal and clean lines even while delivering the client’s mandate of announcing the house as flamboyantly as its lifestyle.

The larger than life volumes that are the tours de force of the house, get introduced at the theatrical entrance, with the grand sweeping driveway followed by a monumental pivoted door surrounded by equally large panels of glass. The lower ground level is the main lounge-spatially and emotionally integrated with the stacked living spaces on the floors above. The staircase between these is replaced by a ‘friendly, accessible to all’ element-an ‘invitational’ ramp. That light is always indirect and endowed with a natural tonality throughout the house is very perceivable. It is the unusual and flexible facade with a set of massive coloured fins that rotate a full 180 degrees, showing either the grey and quiet-privacy conscious mood or the red and attention drawing one. This duality and adaptability of the facade has given the house and the owners, a unique identity in the neighbourhood. The house is aptly named ‘mood house’.

mood house

Achieving the quality of spaciousness and enabling what can be termed as ‘mad sizes’ that express opulence, in a somewhat compact acreage forms the core concept of the Katyal residence. The design manages to hold ground in being a contemporary house with bold, minimal and clean lines even while delivering the client’s mandate of announcing the house as flamboyantly as its lifestyle.

The larger than life volumes that are the tours de force of the house, get introduced at the theatrical entrance, with the grand sweeping driveway followed by a monumental pivoted door surrounded by equally large panels of glass. The lower ground level is the main lounge-spatially and emotionally integrated with the stacked living spaces on the floors above. The staircase between these is replaced by a ‘friendly, accessible to all’ element-an ‘invitational’ ramp. That light is always indirect and endowed with a natural tonality throughout the house is very perceivable. It is the unusual and flexible facade with a set of massive coloured fins that rotate a full 180 degrees, showing either the grey and quiet-privacy conscious mood or the red and attention drawing one. This duality and adaptability of the facade has given the house and the owners, a unique identity in the neighbourhood. The house is aptly named ‘mood house’.

mood house

Achieving the quality of spaciousness and enabling what can be termed as ‘mad sizes’ that express opulence, in a somewhat compact acreage forms the core concept of the Katyal residence. The design manages to hold ground in being a contemporary house with bold, minimal and clean lines even while delivering the client’s mandate of announcing the house as flamboyantly as its lifestyle.

The larger than life volumes that are the tours de force of the house, get introduced at the theatrical entrance, with the grand sweeping driveway followed by a monumental pivoted door surrounded by equally large panels of glass. The lower ground level is the main lounge-spatially and emotionally integrated with the stacked living spaces on the floors above. The staircase between these is replaced by a ‘friendly, accessible to all’ element-an ‘invitational’ ramp. That light is always indirect and endowed with a natural tonality throughout the house is very perceivable. It is the unusual and flexible facade with a set of massive coloured fins that rotate a full 180 degrees, showing either the grey and quiet-privacy conscious mood or the red and attention drawing one. This duality and adaptability of the facade has given the house and the owners, a unique identity in the neighbourhood. The house is aptly named ‘mood house’.